شفافیت، حلقه گمشده نظام بانکی
Article Id :17092633
به گزارش روابط عمومی کنفدراسیون صادرات ایران، محمدرضا مرتضوی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران، در یادداشتی شفافیت را، حلقه گمشده نظام بانکی دانست.
در دنیا هزینه جمعآوری پول و باز توزیع آن بیش از 1.5 درصد نیست و نرخ بهره در بدترین شرایط به 5 تا 6 درصد میرسد. اگر تمام نظام اقتصادی جهان را در یککاسه فرض کنیم، بعید است که میانگین نرخ بهره به بیش از 3.5 تا 4 درصد برسد اما در ایران نرخ بهره 20 درصد است و هیچ اعتباری وجود ندارد.
درگذشته کالا بهطور اعتباری به تولیدکننده داده میشد، تولیدکننده محصول را عرضه میکرد و پسازآن پول صاحب مواد اولیه را میداد اما در نظام پولمحور فعلی نظام اعتباری هیچ جایگاهی ندارد. از سوی دیگر جذابیتهای سپردهگذاری بانکی از میزان اثرگذاری دیگر تأمینکنندههای مالی کم میکند. در کانادا به سپردهها 1.5 درصد بهره تعلق میگیرد و 40 درصد مالیات از سپردهگذار دریافت میشود اما در ایران مبالغ کلانی در سپردهها وجود دارد که بهره سنگین دریافت میکنند اما هیچ مالیاتی نمیپردازند.
این در حالی است که تولید شناسنامهدار باید مالیات بپردازد و هیچ تولیدکنندهای در ایران نداریم که بدهکار و گرفتار نباشد. باید پرسید پولها دست چه کسی است؟ چه کسانی امروز بهجای تولید نقدینگی را به دست گرفتند؟ چرا در شرایطی که نرخ تورم به زیر 10 درصد رسیده بانکها سود بیش از 20 درصد پرداخت میکنند؟ پاسخگویی به این سؤالات درگرو رعایت اصل شفافیت در نظام بانکی است.
تاریخ انتشار خبر : 9/6/2017 4:35:00 PM