|
fa-IRen-US
X
Confederation News
خرید به موقع پیش‌نیاز انبارداری صحیح
فکوری

خرید به موقع پیش‌نیاز انبارداری صحیح

Article Id :17032038

به گزارش روابط عمومی کنفدراسیون صادرات ایران، علیرضا حائری - کارشناس صنعت در یادداشتی اعلام کرد: برای تامین مواد اولیه و تزریق آن به خط تولید نیازمند سیستم خرید پیوسته مواد اولیه مصرف آن هم نوع مطلوب هستیم تا تولید در واحد صنعتی پیوسته جریان پیدا کند. به عبارتی، کیفیت خرید خوب مواد اولیه نقش اساسی در کاهش نرخ تمام‌شده محصول تولیدی خواهد داشت. در واقع در یک واحد سازمان‌یافته صنعتی باید بدانیم که چه می‌خواهیم، چه وقت و با چه کیفیتی می‌خواهیم؟ این مورد پیش‌نیاز موثری از نحوه چیدمان مواد اولیه در انبار دارد. 

ویژگی‌های متفاوتی را نیز می‌توانیم برای تامین مواد اولیه درنظر بگیریم. نخست اینکه یک خرید خوب باید دارای کیفیت مناسب برای محصول تولیدی مورد نظر باشد. منظور ما این است که نباید مواد اولیه خریداری شده دارای بهترین کیفیت باشد. 

به عنوان نمونه، برای تولید نخ صد درصد پنبه‌ای با نمرات ۲۰، ۳۰ یا ۵۰ و ۶۰ در سیستم انگلیسی، شانه شده یا کارد، باید پنبه‌ای مناسب با آن محصول خریداری شود. همچنین برای تولید پارچه‌های چیت، چلوار، ملافه یا تترون باید نخ مناسب آن محصول را تهیه کرد و الزامی نیست که بهترین کیفیت نخ را برای تولید پارچه چیت به کار برد.  

دوم مقدار مناسب خرید است که می‌تواند تاثیر خوبی بر نرخ تمام‌شده بگذارد. مقدار خرید باید به نحوی باشد که نه با انباشت مواد اولیه و حبس نقدینگی در انبارمواد اولیه و نه اینکه برای تولید در خطوط تولیدی با وقفه روبه‌رو شویم که در هر دو حالت باعث افزایش نرخ تمام‌شده محصول تولیدی و تامین نشدن به موقع سفارش‌های مشتریان می‌شود. برای این منظور باید زمان خرید مواد اولیه به درستی تعیین شود. 

یکی از وظایف گروه بازرگانی و تدارکات، تخمین زمان مناسب برای آغاز عملیات خرید است به ویژه درباره اقلامی که وارداتی بوده و به گرفتن مجوزهایی همچون تامین ارز و مجوزهای واردات نیاز دارند. همچنین باید زمان‌های مورد نیاز برای حمل‌ونقل و ترخیص را مد نظر داشت. در چنین حالتی مطمئن خواهیم بود که مواد اولیه به موقع به خط تولید خواهد رسید. با توجه به زمان‌های مورد نیاز به منظور حمل بین‌المللی و تخلیه کالا، مبادله اسناد از طریق بانک، مراحل ترخیص از گمرک، حمل‌ونقل داخلی و... باید زمان مناسب برای تحویل کالا را به دقت پیش‌بینی کرد تا وقفه‌ای در خطوط تولیدی ایجاد نشود یا برعکس با تجمع کالا در انبار مواد اولیه روبه‌رو نشویم که باعث افزایش نرخ تمام‌شده نشود.  

نکته مهم اینکه در واحدهای سازمان‌یافته صنعتی، کمیته‌ای متشکل از عوامل مهندسی، تولید، بازرگانی، انبار و امور مالی وجود دارد. نماینده مدیریت شرکت در ابتدای هر دوره مالی و هنگام تهیه و تدوین بودجه سالانه، جداول مربوط به تولید، خریدهای انبوه سالانه و بودجه مورد نیاز و زمان‌های مربوط به تامین مالی آن و فروش و منابع مالی حاصل از آن را تهیه و در نهایت صورت سود و زیان را تهیه و در بودجه سالانه لحاظ می‌کند.  

بدیهی است که هر واحد صنعتی که با این‌گونه برنامه‌ریزی و رصد ماهانه بودجه مصوب، اعم از تولید، خرید و فروش، جریان نقدینگی و حساب سود و زیان، عمل کند کمتر با بحران‌های پیش‌بینی نشده روبه‌رو می‌شود. البته لازمه آن استقرار دائمی واحدهای مهندسی صنعتی و حسابداری صنعتی در شرکت و همکاری تنگاتنگ این دو واحد با یکدیگر وتشکیل کمیته تهیه و تدوین بودجه حسب مورد و با کادری ورزیده در بنگاه تولیدی است.

منبع: روزنامه گسترش صمت

3626 Rate this article:
No rating
تاریخ انتشار خبر : 3/10/2017 6:35:00 PM

Leave a comment

Name:
Email:
Comment:
Add comment

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Contact Us

  • *
  • *

About Us

Get in touch

  • Tehran , Taleqani St
  • Postal code 4671-15875
  • Phone: 021 88 34 68 30 - 33
  • confederationsaderat@gmail.com
  • Fax: 021 88 34 65 09