جزئیات شرایط جدید بازگشت ارز صادراتی در سال ۹۸/پذیرش صادرات ریالی به عراق و افغانستان
Article Id :19052913
به گزارش روابط عمومی کنفدراسیون صادرات ایران، بسته سیاستی بانک مرکزی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات در سال ۹۸ را که برای اجرا، ابلاغ شده است، منتشر کرده که به موجب آن، نحوه برگشت ارز پتروشیمیها به چرخه اقتصادی در سال ۱۳۹۸، به نحوی تعیین گردیده که حداقل ۶۰ درصد ارز باید در سامانه نیما، حداکثر ۱۰ درصد به صورت اسکناس و مابقی واردات در مقابل صادرات خود، رفع تعهد شود.
در عین حال بر اساس این بسته جدید، سایر صادرکنندگان بایستی حداقل ۵۰ درصد ارز خود را در سامانه نیما عرضه نمایند و حداکثر تا ۲۰ درصد مجاز هستند به صورت اسکناس وارد کشور کرده و مابقی را صرف واردات در مقابل صادرات خود یا سایر اشخاص، نموده و نسبت به برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی اقدام نمایند.
نحوه رفع تعهد ارزی سال ۹۷ صادرکنندگان
همچنین مقرر گردید بانک مرکزی در خصوص نحوه رفع تعهد ارز حاصل از صادرات سال ۱۳۹۷ به نحوی عمل کند تا صادرکنندگانی که بر اساس دستورالعملهای صادره، ارز حاصل از صادرات خود را مطابق با دستورالعملهای صادره در سال گذشته، به چرخه اقتصادی برگرداندهاند، به سازمان امور مالیاتی معرفی شوند تا از تسهیلات متناسب با آن بهرهمند گردند.
مهلت صادرکنندگان برای بازگشت ارز صادراتی ۹۷، تا اول مردادماه ۹۸
در همین زمینه بانک مرکزی ابلاغ کرده تا صادرکنندگانی که تاکنون موفق به برگشت کامل ارز صادراتی خود نشده اند، بتوانند تا پایان تیرماه، مطابق دستورالعملهای ابلاغی سال ۱۳۹۷ نسبت به برگشت ارز اقدام نمایند.
بر اساس سیاست جدید اعلامی، ۸۰ درصد ارزش آمار صادراتی صادرکنندگان به دلیل نحوه محاسبه ارزش پایه صادراتی در عملکرد ۹۸ و سال گذشته صادر کنندگان محاسبه و لحاظ میشود.
صادرات ریالی به عراق و افغانستان پذیرفته شد
همچنین صادرات ریالی به کشورهای عراق و افغانستان قبل از تاریخ ۱۳۹۷/۵/۱۶، پس از ارائه اطلاعات پروانههای صادراتی به بانک مرکزی در صورت پذیرش آن بانک در عملکرد صادراتی سال گذشته لحاظ میگردد.
لازم به ذکر است کلیه صادرکنندگان بایستی میزان ارز برگشتی به چرخه اقتصاد را در روشهای مختلف بر اساس ضوابط اعلامی بانک مرکزی در سامانههای ذیربط ثبت نمایند تا نسبت به رفع تعهد آنها در برگشت ارز اقدام شود.
تاریخ انتشار خبر : 5/21/2019 12:05:00 PM