|
fa-IRen-US
X
Confederation News
جزئیات تجارت خارجی یازده ماهه/صادرات به ۳۸.۵ میلیارد دلار رسید
فکوری

جزئیات تجارت خارجی یازده ماهه/صادرات به ۳۸.۵ میلیارد دلار رسید

Article Id :17021994

به گزارش روابط عمومی کنفدراسیون صادرات ایران، گمرک ایران کارنامه تجارت خارجی کشور در ۱۱ماهه منتهی به دیماه امسال را منتشر کرد. بر این اساس، حجم تجارت غیر نفتی سال جاری به ۷۶ میلیارد و ۹۰۷ میلیون دلار بوده که از این رقم، صادرات غیرنفتی، ۳۸ میلیارد و ۴۹۲ میلیون دلار و واردات ۳۸ میلیارد و ۴۱۵ دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، به ترتیب ۲۱ صدم درصد و ۳.۴۷ درصد افزایش داشته است.

بر این اساس، مازاد تراز تجاری ایران در این مدت به مثبت ۷۷ میلیون دلار رسید که نشان می دهد تراز تجاری کشورمان همچنان مثبت است. در عین حال، ارزش دلاری تجارت خارجی ایران در ۱۱ ماهه سالجاری در مجموع به ۷۶ میلیارد و ۹۰۷ میلیون دلار رسید که در مقایسه با پارسال یک و ۸ دهم درصد رشد داشته و تجار ایرانی یک میلیارد و ۳۷۱ میلیون دلار بیشتر از پارسال با سایر کشورها تجارت داشته اند که نشان دهنده بزرگتر شدن تجارت خارجی ایران طی یازده ماهه سالجاری است.  

مجموع ارزش تجارت خارجی ایران در ۱۱ ماهه سال گذشته ۷۵ میلیارد و ۵۳۶ میلیون دلار بود. در این مدت تشریفات گمرکی ۳۰ میلیون و ۵ هزار تن کالای وارداتی و ۱۱۱ میلیون و ۸۱۲ هزار تن کالای صادراتی در گمرکات سراسر انجام شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۳ و ۹۷ صدم درصد کاهش و ۳۲ و ۴۹ صدم درصد افزایش داشت.

 در این مدت میعانات گازی با ۶ میلیارد و ۵۷۱ میلیون دلار، عمده‌ترین کالای صادراتی کشورمان بود که۱۷ و ۷ صدم درصد از کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است. گازهای طبیعی مایع شده نیز با یک میلیارد و ۹۵۲ میلیون دلار و سهم ۵ و ۷ صدم درصدی در رتبه بعدی قرار دارد و پس از آن به ترتیب روغن‌های سبک و فرآورده‌ها به جز بنزین با یک میلیارد و۳۶۵ میلیون دلار و سهم ۳ و ۵۵ صدم درصدی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده با یک میلیارد و۱۰۶ میلیون دلار و سهم ۲ و ۸۷ صدم درصدی و پروپان مایع شده با ۱ میلیارد و ۷۷ میلیون دلار و سهم ۲ و ۸۰ صدم درصدی قرار دارند.  

اقلام عمده وارداتی طی یازده ماهه سال ۱۳۹۵ به ترتیب شامل ذرت دامی به ارزش یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، لوبیای سویا به ارزش۸۴۸ میلیون دلار، قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری به ارزش۷۳۰ میلیون دلار، وسایل نقلیه موتوری با حجم موتور۱۵۰۰تا ۲۰۰۰سی سی به ارزش ۷۰۵ میلیون دلار و وسایل نقلیه موتوری با حجم موتور۲۰۰۰تا۲۵۰۰سی سی به ارزش ۵۷۲ میلیون دلار بود. 

 چین همچنان جایگاه خود را به عنوان بزرگ‌ترین خریدار کالاهای ایرانی حفظ کرده است به طوری که در یازده ماهه سال‌جاری حجم صادرات غیرنفتی کشورمان به چین به ۷ میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ و ۹۱ صدم درصد افزایش داشته است که بهترین رشد در میان دیگر کشورهای عمده خریدار کالای ایرانی را داشته است. پس از چین به ترتیب امارات متحده عربی با ۶ میلیارد و ۱۴۱ میلیون دلار، عراق با ۵ میلیارد و ۵۱۴ میلیون دلار، ترکیه با ۲ میلیارد و ۹۵۸ میلیون دلار و جمهوری کره با ۲ میلیارد و ۶۹۱ میلیون دلار قرار دارند.  

آمار تجارت خارجی کشورمان در یازده ماهه سال‌جاری نشان می‌دهد که رتبه‌های اول تا چهارم کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران به ترتیب به کشورهای چین با ۹ میلیارد و ۳۷۳ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۵ میلیارد و ۷۹۷ میلیون دلار، جمهوری کره با ۳ میلیارد و ۲۷ میلیون دلار و ترکیه با ۲ میلیارد و ۳۸۹ میلیون دلار اختصاص دارد.

 روند واردات ایران از چین ۹ صدم درصد افزایش و به ترتیب کشورهای مذکور ۱۵ و ۲ صدم درصد، ۹ و ۵۷ صدم درصد و ۱۰ و ۹۹ صدم درصد کاهش داشته است. واردات ایران از آلمان در یازده ماهه سالجاری به دو میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسید و این کشور پنجمین کشور عمده طرف معامله با کشورمان بود.

واردات ایران از آلمان در این مدت ۳۶ و ۳۰ صدم درصد رشد داشته است.

3441 Rate this article:
No rating
تاریخ انتشار خبر : 2/25/2017 6:26:00 PM

Leave a comment

Name:
Email:
Comment:
Add comment

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Contact Us

  • *
  • *

About Us

Get in touch

  • Tehran , Taleqani St
  • Postal code 4671-15875
  • Phone: 021 88 34 68 30 - 33
  • confederationsaderat@gmail.com
  • Fax: 021 88 34 65 09