|
fa-IRen-US
X
Confederation News
تک نرخی شدن ارز تصمیم درستی نبود
فکوری

تک نرخی شدن ارز تصمیم درستی نبود

Article Id :18072826

به گزارش روابط عمومی کنفدراسیون صادرات ایران به نقل از صدا و سیما، حسین سلاح ورزی گفت: تا قبل از زمستان سال گذشته ارز و سکه روند معمولی و متداولی داشت بعد از شوک های روانی ­و تأثیرات غیر اقتصادی به نوعی تقاضای غیر معمولی به سمت بازار روانه شد و باعث صعود قیمت سکه و ارز شد. وی افزود: دولت و سیاست گذاران باید ­مدیریت درآمد و هزینه های ارزی را در دستور کار قرار می دادند.  

سلاح ورزی ادامه داد: مداخله دولت در بازار با قیمت گذاری ارز و همچنین ­بدون قید وشرط برای ­تامین منابع کافی واردات برای تمام گروه ها اشتباه بود .  

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران ­گفت: ذخایر ارزی نامحدود نبود و سیاست ها درباره ذخایر ارزی ­­و واردات کالاهای ­غیر ضروری اشتباه بود و در ادامه دولت مجبور به اصلاح رویه شد. این فعال اقتصادی ­افزود: قیمت ارز در بازا آزاد 2 برابر قیمت ارزتخصیصی دولت بود ­که باعث ­رانت ­شد و کسانی که ارز دولتی دریافت کردند متعهد به عرضه ان نبودند و این موضوع جذابیت را در بازار افزایش داد. و حتی برخی ازکالاها وارد و دوباره صادر می شد و اساساً رانت گسترده ای بوجود آمد.  

وی بیان کرد: این موضوع باعث ابهام و بی اعتمادی گسترده ای در سطح جامعه شد و بعد از مدتی دولت و وزرا دست به کار شدند و سعی کردند با شفافیت افرادی را که از منابع استفاده کردند ، اعلام کنند تا به ترمیم اعتماد عمومی کمک کنند.  

سلاح ورزی ادامه داد: دستور رهبری به ریاست جمهوری درباره برخورد با موضوعاتی در بازار و ارز خیلی خوب است و بیانگر این است که حاکمیت در برخورد فساد و رانت در جامعه ­حساسیت دارد و شفافیت در رأس تصمیمات است .  

وی با ­بیان اینکه باید ارز در قالب بازار ثانویه رد و بدل می شد گفت: باید ­یک بازار ثانویه که در آن قیمت ارز براساس مکانیزم بازار تعیین می شود ایجاد شود. وی بیان کرد: تخصیص ارز 4200 برای کالای لوکس و غیر ضروری اقدامی اشتباه بود و باید مکانیزم نظارتی قوی بر نظارت و تولید کالاهایی که با ارز یارانه ای ­خریداری می شد صورت گیرد.  

سلاح ورزی تصریح کرد: یکی از دلایل دیگر افزایش قیمت ­ارز،افزایش ­حجم ویرانگر نقدینگی است که این امر باعث شده تا نقدینگی ­به سمت بازار ارز و سکه ­سوق یابد و موجب التهاب بازار شود.

3215 Rate this article:
No rating
تاریخ انتشار خبر : 7/8/2018 12:45:00 AM

Leave a comment

Name:
Email:
Comment:
Add comment

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Contact Us

  • *
  • *

About Us

Get in touch

  • Tehran , Taleqani St
  • Postal code 4671-15875
  • Phone: 021 88 34 68 30 - 33
  • confederationsaderat@gmail.com
  • Fax: 021 88 34 65 09